När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. Nyttig banankaka. en vanlig version med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttig variant som jag trodde skulle ratas
Denna ljuvliga kaka avnjöts av oss alla i familjen, + besök igår. Både jag och Simon gillar att experimentera och slänga ihop det vi har hemma och denna variant var en sådan
Såg att det efterfrågades lite recept via sociala medier på glutenfria kakor så jag tänkte därför bjuda på receptet på några av mina favoriter när det gäller glutenfria kakor
Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen. Perfekt inför oväntat besök eller om du är sugen på något, eller varför inte bjuda på till dina kollegor och eller vänner
Recept glutenfri, mjölfri banankaka. Banankaka eller “banana bread” som det amerikanska bakverket heter är ett superbra sätt att använda sig av övermogna bananer
Idag testade jag att baka en banankaka, en glutenfri sådan. Den blev väldigt saftig och god. 2 ägg2 dl socker2 övermogna bananer125 g smör 3 dl Semper white mix2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad Smör och kokosflingor till formenSmörj en sockerkaksform och strö i kokosflingor
Den här kakan kanske inte riktigt platsar som kladdkaka, men något ditåt i alla fall. Hursomhelst är den VÄLDIGT god och med potential att förgylla vilket kalas eller begivenhet som helst
Men det här go´vänner är en banankaka av det smarrigare slaget. Min förra banankaka var ganska stadig och "rejäl" i stuket medan den här är mer "mufsig" som min svägerska brukar säga
Ett av alla mina veganska recept är denna kladdig banankaka. Kan låta märkligt, men faktum är att det är ett substitut för ägg som har blivit rätt välkänt under de senaste åren (banankakan smakar inte kikärtor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.