asiatiskt

asiatiskt

  • 9 Recept
Asiatisk nyårslunch 2013!

Asiatisk nyårslunch 2013!

Här kommer en asiatistisk meny som svägerskan och svågern komponerat ihop inför nyårslunchen och som vi blev bjudna på
Färska vårrullar med sötstark dipsås

Färska vårrullar med sötstark dipsås

Börja med att blötlägga risnudlarna i kallt vatten i cirka 20 minuter. Häll sedan av vattnet. Koka upp nytt vatten och häll detta över de redan blötlagda risnudlarna
Fräscha vårrullar

Fräscha vårrullar

Rispapperrullar är aldrig fel. De här rullarna får mig varje gång att tänka på Bangkok var en mysig, familjeägd restaurang serverade vietnamesiska vårrullar som var utsökta, så goda
KOREANSKA SESAMREVBENSSPJÄLL

KOREANSKA SESAMREVBENSSPJÄLL

Just nu är jag inne i en japansk/koreansk matperiod, jag jobbar runt hörnet från Sono som flera har sagt "du bara måste äta där" om
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Jag har alltid velat lära mig spela Mahjong. Tyvärr har jag inte ens kommit i närheten ännu . Men när jag och mina vänner träffades för att tillsammans rulla vårrullar inför en annan väns bröllop kännde jag att känslan, den jag inbillar mig finns kring ett Mahjong bord, infann sig
Vietnamesiska färska vårrullar med två dipsåser

Vietnamesiska färska vårrullar med två dipsåser

8 st. 8 blad av torkat rispapperca 40 st. räkor (av 1/2 kg räkor med skal)30 – 40 g torkade mungbönsnudlar16 färska blad av thailändsk basilika3 dl (30 g) färska korianderblad1 medelstor morot, skuren i korta tunna strimlorrivet skal av 2 lime40 ml söt chilisåsDipsås1
Färska vårrullar

Färska vårrullar

Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Dela dem sedan på längden
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Mycket rull. Mycket smak. Mycket mycket gott. Det är ganska lätt mat, och det gäller att få i sig en hel del volym om man skall bli mätt, det passar därför också bra som förrätt men vi åt som middag
Rispappersrullar med marinerade räkor

Rispappersrullar med marinerade räkor

Åååh, vad gott. Älskar plockmat och det här är bara för gott. Trots att denna rätt har sitt ursprung i Vietnam så förs tankarna genast till Thailand