Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker. Lövbiffen kan bytas ut mot fläskfilé, tillagningssättet blir det samma
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll såsen över lövbiffarnaoch strö över klippt persilja. Lägg ut lövbiffarna på ett bakplåtspapper. Idag har varit en solig och härlig dag, perfekt att gå på trädgårdsmässa
Servera lövbiffarna med teriyakisåsen och bakad eller pressad potatis. Eftersom man vill hinna med mycket, så får inte middagen ta för lång tid… lövbiff brukar bli bra
Strimla lövbiffen i halvcentimeterbreda strimlor och salta och peppra dessa väl. Stek champinjonerna tillsammans med Aromat och svartpeppar i en stor stekpanna tills de får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.