Marulk, när du vill unna dig gott. Tillsätt sedan alla andra ingredienser, smaka dig fram. Till marulken blev det lite rostad färskpotatis med en typ av aioli som jag smaksatte med parmesanost
Sprang på en fin fin Marulk i fiskdisken i affären idag. Den här rätten är busenkel att laga men smakar riktigt lyxigt, som om man hade stått länge framför spisen
Pressa vitlöken i oljan och pensla grönsakerna. Grilla grönsakerna på hög värme tills de får färg. Vispa eller mixa vitlöksskyn luftig och skummig och fördela den på tallrikar
Gott med en god sallad och vin. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, lägg i socker, salt och olivolja, blanda, lägg sen i durumvetenmjöl och vetemjöl lite i sänder, tills man fått en mjuk och elastiskt deg, bearbeta den minst 5 min med maskin, degen skall precis släppa kanterna. Smörj en plåt 20x30 cm med olivolja, häll över degen i plåten och tryck ut den med händerna så degen täcker hela plåten, gör fördjupningar med fingrarna eller baksidan på en träslev, pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i några av fördjupningarna, i andra lägger man i bitar av tomater, strö över med rosmarin och flingsalt. 4 inlagda soltorkade tomater i bitar
Jag valde idag marulk som är lite annorlunda i köttet än annan fisk, påminner mycket om en köttbit. Det är ju lite tidskrävande med risotto med tanke på att man hela tiden måste röra om och fylla på med ny buljong hela tiden, det är inte som att sätta på en kastrull med ris som nästan sköter sig själv
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
I fredags åt vi grilladlax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda
Mitt bästa grilltillbehör är grilladeQuesadillas med philadelphia och sambal oelek. Jag lovade ju att sammanställaalla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.