1 Sätt
ugnen på 200 g Skölj och dela blomkålen i mindre bitar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i 20 min Mixa blomkålen med mjölk oc crème fraich till en slät puré. Smaka av med salt och lite citron.
1 Skala
och hyvla tunt på mandolin. Stek i smör och lite flingsalt i ca fem min utan att de tar färg. Tillsätt kapris.
1 Skär
torskryggen i fyra lika stora bitar och ta bort skinnet. Salta med flingsalt och låt dem lättrimma i ca trettio min.
2 Häll
mjöl, panko och ägg i tre olika skålar eller fat. Vispa upp ägget.
En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
När vi kom tillbaka till Falun så var det bestämt att vi skulle käka lite mat tillsammans och eftersom jag har börjat lite smått med LCHF så bestämdes det att det vart oxfilé med rostade grönsaker samt egengjord bearnasisesås
Så började jag fundera på hur man kan göra denna klassiska urklassiker lite annorlunda och lyxigare. Ibland har man inte all tid i värden att stöka i köket och förbereda fika, och som jag brukar säga att det enkla är ibland det godaste
enenkel och rak soppa på gröna ärtor passeras och toppas med champagne och lättvispad grädde. Jag hade inte mycket grädde och noll enheter champagne hemma men tänkte att man kommer långt med en mustig buljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.