En lyxig torskpinne
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 640 g torskrygg
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko ströbröd (japanskt ströbröd)
  • Flingsalt
  • 2 l frityrolja (neutral matolja)
  • 2 rödbetor
  • 1 dl kapris
  • Smör
  • 1 blomkålshuvud Flingsalt
  • blomkålshuvud
  • Olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk crème fraishe
  • Citron
  • 2 ägg
  • 1 rågad tsk dijonsenap
  • 1,5 dl neutral olja
  • 1 Sätt ugnen på 200 g Skölj och dela blomkålen i mindre bitar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i 20 min Mixa blomkålen med mjölk oc crème fraich till en slät puré. Smaka av med salt och lite citron.
  • 1 Skala och hyvla tunt på mandolin. Stek i smör och lite flingsalt i ca fem min utan att de tar färg. Tillsätt kapris.
  • 1 Skär torskryggen i fyra lika stora bitar och ta bort skinnet. Salta med flingsalt och låt dem lättrimma i ca trettio min.
  • 2 Häll mjöl, panko och ägg i tre olika skålar eller fat. Vispa upp ägget.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.