Jag älskar paj. Både matpajer och efterrättspajer. Idag fick vi besök på eftermiddagen och då passade jag på att göra en hallonpaj och en hemgjord vaniljsås
Den här kladdkakan har vi gjort hemma ända sen jag var liten. uppskrivet i mammas Vår kokbok längst bak, håller pärmen på att lossna för att vi har kikat på den här sidan så många gånger
Ljuvlig doft sprider sig i huset. Jag har precis bakat en Kokostosca, mina grannar Kristina ggr 2 kommer på fika och då måste vi ha något gott till kaffet
Kärt barn har många namn. I min mammagrupp kallade vi denna underbara kakan för det sistnämnda. Underbar är precis vad den är, en saftig sockerkaka täckt med den gulaste, ljuvligaste glasyr man kan tänka sig
Det här passar på vilket kinahak som helst… Det här behöver inhandlas…500 g fläskfilé1/2 kycklingbuljongtärning4 st äggula0,5 dl vitt vin1 tärning hönsbuljong4 msk majsena stärkelse0,5 liter oljaGrönsaker4 st salladslök6 tsk ingefära3 st vitlöksklyftaWoksåsen4 msk socker3 msk risvinäger1 msk soja2 tsk majsena stärkelse½ dl vitt vin½ kycklingbuljongKanske lite bönor som tillbehör