Vinkokta rabarber med vit chokladkräm och rostade havregryn
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 personer
  • 6 späda rabarber
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 anisstjärnor
  • 8 kardemummakapslar ( alt.
  • 1 tsk kärnor)
  • 1 kanelstång
  • 1 dl ljust muscavadosocker
  • 1 vaniljstång Dra av skalet och och dela rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Allt skal ska bort. Dela vaniljstången och dra ur innanmätet med ryggen på en kniv. Kasta ner i all vanilj, inklusive stången i vinet. Koka sedan upp vinet, med alla kryddor. Lägg i rabarbern och låt sjuda i en minut. Dra av från plattan. Låt rabarbern dra i sig av vin och kryddor under lock i minst en halvtimme. Koncentrera dig under tiden på chokladkrämen.
  • Vit chokladkräm
  • 200 g vit blockchoklad
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk flytande honung
  • Rostade havregryn
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.