Hösten är här och med den alla långkok, grytor och soppor. Något vi aldrig har gjort är ärtsoppa. På torsdagarna under vinterhalvåret går ofta Chrisse iväg med jobb och äter det på Rådhuskällaren i Malmö
Häll i bönorna. 2 burkar (2x400g) små vita bönor. Ha i bönorna och paprikan och låt småputtra under lock i ca 20 minuter. 2 burkar (2x400g) små vita bönor. ca 10-15 minuter Ha i bönorna och paprikan och låt småputtra under lock i
Vilket oväder. Har ni samma snöstorm som här. Skönt att jag handlade igår och att Leif tar hand om skjutsningen till och från hockeyn så jag får hålla mig inne resten av kvällen
Maria skrev igår om risgrynsgröt i ugn. Jag fortsätter med risgrynsgrönt i crockpot/slow cooker idag. Det kan tyckas lätt att göra risgrynsgröt när man söker på nätet efter det
Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna). Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Koka sakta under lock tills bönorna är mjuka, koktiden varierar mellan 1 1/2 och 2 timmar eller mer. 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl). 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl) 1,25 liter vatten 3 msk sirap 3 msk ättiksprit (12%) 1,5 tsk salt
Brunabönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. Inte så komplicerat som man kan tro och det ger ju en så härlig känsla att följa processen från de torkade bönorna till det färdiga resultatet
Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 2 dl GoGreen Svenskoldade Brunabönor
Brunabönor, GoGreen Svenskodlade. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Brunabönor med stekt fläsk – smakrik klassiker 1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 4 portioner Ingredienser 2 dl Brunabönor, GoGreen Svenskodlade 6 dl vatten 4 msk smör 0,5 gul lök 1 dl sirap 2 msk ättika 1 msk ingefära, grovhackad 1 krm chiliflakes salt och peppar 500 g rimmat fläsk, skivat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.