Fräs löken i olja utan att de tar färg någon minut.
Häll i vin, persilja och peppar och låt det koka upp. Tillsätt musslorna, har du frysta så lägger du i dom otinade, och låter dom koka under lock ca 5 minuter
Tropisk kokossås till tonfisk
1 liten
gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor,
hackade
1-2 tsk
sambal oelek
2 msk
kycklingfond
1 burk
kokosmjölk
1-1½ dl
konc. tropisk juice
½ tsk
socker
3 tsk
rivet limeskal, eller citronskal
lite pressad lime eller citron
salt
ev. maizenaredning
Fräs löken i olja till den är glansig.
Tillsätt sambal, buljongtärning, kokosmjölk och juice, koka upp och låt småputtra ca 5 minuter Smaka av med socker, limeskal, pressad lime och salt. Red av om du tycker såsen är för tunn.
Servera såsen till färsk tonfisk, eller varför inte till kyckling.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.