Jag älskar tomater. ÄLSKAR tomater. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter
Så vi bestämde oss för att göra ugnstorkadetomater. Uppvärmda tomater innehåller ett väldigt nyttigt ämne som faktiskt är det enda aktiva (bevisade) ämnet som motverkar cancer och har en massa andra bra egenskaper
I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av grönatomater och tomater på väg att mogna helgen som gick
Det ville vi i Månadens gröna ta fasta på och valde därför tomater som temat för juli månad. För er som inte vet vad Månadens gröna är, så är det en helt öppen vegetarisk matlagningsutmaning där vi samlas kring en råvara varje månad och delar med oss av recept på bloggar och på instagram
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan neråt. Om du har något verktyg som har en platt yta längst ner ( såsom en stekspade eller en potatisstötare) kan du pressa lite extra på tomaterna precis innan du ska ta bort dom, för att pressa ut extra mycket vätska
Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt i en långpanna. Varva tomater, vitlök och Santa-Maria örtagårdskrydda i en burk o häll raps eller olivolja över
Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Gröna bönor i tomat 2 port. 10 cocktailtomater skurna i 4 delar. Korv med syrlig rödkål från Diabeteskokboken för män Foto Mikael Eriksson Gröna bönor i tomat 2 port. 10 cocktailtomater skurna i 4 delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.