I lucka 14 finns Maritas kålrotslåda. Jag och Marita har varit arbetskamrater de senaste 7 åren. På jobbet har vi knytis till jul och en av rätterna brukar vara Maritas mycket omtyckta kålrotslåda
Hade lovat en vän att om hon kommer till Kalmar och hälsar på så bjuder jag på blåbärspaj. Idag var den dagen och jag testade ett nytt recept som eg var baserat på jordgubbar men funkade precis lika bra på blåbär
Nu finns det massor med trattisar i skogen. Passa då på att göra denna festliga soppa. Grönmögelosten är ett måste i denna soppa, det är den som gör soppan så speciell
Källa. Bakasurdeg. se Portioner. 1 st Ingredienser. En fördeg 800g Manitoba cream 500g vatten 20 g havssalt tre msk tomatsås, jag brukar göra min egen, (koka ihop krossade tomater, vitlök, olivolja, chili, tomatpuré, oregano och basilika) 1 hackad gul lök 1 paket bacon, strimlat 1 tomat i skivor 1 - 2 dl riven ost Gör så här
Eftersom Maria kör LCHF så gjorde vi en tacopaj utan deg. Den blev jättegod. Vi ber om ursäkt för de något vagt angivna mängderna, men Maria gjorde pajen mest på känn
Lägligt nog hade jag varit hos mina föräldrar i förgår och hämtat blåbär ur deras frys. Jag hade dock i ca 1 msk potatismjöl utöver receptet, då mina bär var frysta (otinade)
Idag blir två sorters kola och en chokladtryffel. Fotot arrangerades i all hast på balkongen, jag har inte kokat kola i år ännu men jag har använt de här recepten de senaste tre åren
I fredagskväll gjorde jag en riktig "klassiker - Plankstek utan planka. Istället för att göra rätten på en planka så gjorde jag allt i en ugnsform - Oj så gott det blev
En variant middagsmat som kanske inte gillar vanlig lever. Kycklinglever har en mycket mjukare smak. Jag tycker absolut du ska smaka på min Kycklinglevergryta som är hur god som helst
Bild från Färskt bröd är en bristvara ombord. En liggedag ute på en fin ö kan man baka. Det här är ett recept utprovat, i varianter, sedan generationer av samer
Kassler passar fint tillsammans med ananas, mango och banan tycker jag. Det blir lixom en sån där bra smakbrytning med det salta från köttet och det söta från frukten