Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Julgodisbuffé 2010. 200 g mjölkchoklad med daim. 200 g mörk choklad. ca 20 st. 200 g mjölkchoklad. Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut degen i botten på en ugnsform, ca 20*30 cm. Grädda i ca 20 min. Ta fram kakan ur kylen ca 20 min innan den ska serveras, annars finns det risk att gästernas tänder ryker =). ca 20 st. 20 st hasselnötter. 20 folieformar. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. ca 20 st. ca 20 st. 20 folieformar
Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
200 g smör. 200 g ljus blockchoklad. ca 20 st. 20 st. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 200 g smör. ca 20 st Ingredienser. 20 st Ingredienser
200 gram hasselnötter utan skal. 200 gram hasselnötter utan skal. Fick två recept på julgodis av en kollega, hon och hennes familj försöker undvika att använda socker
Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter
Den här veckan lider jag av extrem tidsbrist, så det får bli ännu ett recept i adventskalendern. Provbakade denna kaka i förra veckan och först ratades den av i stort sett alla eftersom chokladganachen var så stark i sin smak
Ringla över lite honung och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 200 g kokos. Så här till jul är det mysigt att bjuda sina vänner, släktingar eller kollegor på lite glöggmingel
Första December och i går kom den första snön här på ön. ca 50 små (16-20 stora). 16-20 stora. Lovley. Jag tillhör de som faktiskt gillar snön, ett tag i alla fall
Samlar ständigt på mig goda recept och inspiration på nätet och ifrån tidningar. I tidningen Buffé från Ica blir man ständigt frestad att prova på nya rätter och smaker
Jag är riktigt svag för biskvier, och har bakat olika sorter flera gånger med lyckat resultat. Men man bakar dem alltid så stora, och de är rätt så mastiga att äta
20 st. 200 g smör. 200 g sötmandel. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills fyllningen har stannat. Bild och recept lånad från Allt om Mat 20 st Ingredienser. 200 g smör. 200 g sötmandel
Min kärlek hittade även zebra filé på den där coop affären i Enebyberg. Coolt. Svårt att veta hur man ska tillaga zebra, men jag stekte lite rå potatis, morötter och gul lök i smör med salt, peppar och en färdig kryddmix som jag fick förut( paprika krydda, vitlök m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.