Resultatet blev dessa grillade sötpotatis med en het och smakrik örtoljamed chili. Dock rekommenderar jag inte saffransaioli då smakerna skär sig lite med myntan men en vanlig skulle nog passa perfekt
Ingredienser Portioner. 4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Vitlöksbröd medörtolja. Lätt att svänga ihop och låta jäsa medan resten av middagen blir färdig. Blanda olja med pressade vitlöksklyftor och torkade örter
Smaka av örtoljanmed lite salt och peppar. Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Toppa med den grillade svampen, broccoligroddar och ringla över örtolja
Lägg upp fisken och glasera den medörtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Lägg tomaterna på salladen, ringla över oljan och toppa med lök och svartpeppar. Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljanmed kall olja men då blir den inte så grön)
Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna. 1 Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min. Örtolja 1 Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.