Skär medan de ännu är lite varma. Ugn. 175 grader. Rör om smör och socker. Tillsätt sirapen och rör om. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten
125 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösockerrivet skal av 1 citron1/2 dl kokosmjöl1 ägg3 dl potatismjöl ca 50 g blockchoklad Vispa smör och socker, rör i övriga ingredienser. 1 1/2 dl strösockerrivet skal av 1 citron
Skär längs med vaniljstången och skrapa ut kornen med en liten kniv. Riv skalet av citronen. Mosa vaniljkornen och lite av florsockret samman med en palettkniv, så kornen skiljs åt
Penslamed ägg, strö socker och hackade pistaschnötter ovanpå. Gör grunddegen, men blanda i rivet citronskal innan dupackar in degen och placerar den svalt för att vila
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. citron,. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri. Ha i citronskal, mjölk, äggulor och citronsaft och rör ihop
Det bästa med den här tårtan. Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor
Tänk bara på att ni måste ha lite tålamod medcitronkrämen. Hoppas allt är bra med er. Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.