Rör ihop och täck medplastfolie. Låt stå i rumstemperatur över natten. Häll därefter ut degen på handduk beströdd med rågmjöl, platta ut degen och vik mot mitten, vänd skarven nedåt och låt jäsa ytterligare en timme
Stoppa ner dessa med verket nedåt i två jäskorgar klädd med bakduk. Det positivamed dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätterinteaskorbinsyrai mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Har nu lekt rätt många dagar med en surdegsgrund som jag gjort på dingel fullkorn, dvs jag började faktisktmed vete men övergicktill mer och mer dinkelistället och det gickfintfint
Eftersom barnen integillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över. Idag lät jag miginspireras av mitt allra första surdegsbröd, som isin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visstmedsurdegsbröd. Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.