Gallopinto, en ris- och bönrätt som är nationalrätt i Costa Rica och Nicaragua. Gallopinto. Så var den första rätten ur Sveriges mästerkock Klara Linds kokbok lagad
Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs. Pico de gallo250 g cocktailtomater 0,5-1 rödlök 0,5-1 röd chili 1 klyfta vitlök 1 lime 1 kruka koriander
4 tomater. 11 röd chili. 11 silverlök. 1½ kruka färsk koriander. 1saft av 1 lime. 1½ tsk salt. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 tomater 1 röd chili 1 silverlök ½ kruka färsk koriander saft av 1 lime ½ tsk salt
Klicka eller spritsa över lite crème fraiche, skeda på lite pico de gallo och strö över koriander. 2 kg fast potatis 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk chiliflakes 25 g smör Pico de gallo 250 g småtomater 1 st liten rödlök 2 st färsk jalapeno 1 kruka koriander Finrivet skal och saft från 1 lime 1 krm salt Servera med 1 burk svarta bönor ca 400 gram 2 dl crème fraîche kokta majskolvar blandad sallad Ugn. 1Pico de gallo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.