viktväktarmat

viktväktarmat

Ost- & tomatpaj!

Ost- & tomatpaj!

8 bitar. 6 pro-points/bit. Pajskal. 2 dl vetemjöl. ½ dl grahamsmjöl. 125 g kvarg, 1 %. 50 g flytande margarin. 2 msk vatten
Kycklingwok

Kycklingwok

KYCKLINGWOK. 4 portioner. 11 pro-points/port. 200 g fullkornsnudlar. 2 tsk olja. 200 g kycklingfilé, strimlad. 600 g wokgrönsaker, färska eller frysta
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

4 portioner 11 pro-points/portion. 600 g fläskfilé i skivor. olja. 1 tärning grönsaksbuljong. 1 dl fraiche, 5%
Köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås och spaghetti

Stek köttfärsen och pressa i vitlöken. Häll på resten av kryddorna, tomatpuré och buljongen. Häll på grädden, passerade tomater och vinet
Ungersk kycklinggryta

Ungersk kycklinggryta

Finstrimla kycklingfileerna och bryn tillsammans med strimlad purjolök och pressad vitlök. Blanda allt och koka cirka 10 minuter
Lax och räkgryta

Lax och räkgryta

Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Müslibullar à la Viktväktarna

Müslibullar à la Viktväktarna

Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen)

Köttfärssås á la Italien

Strimla selleri och fräs ned färs i en fettsnål stekpanna. Slå på tomatkross och basilika. Låt småkoka ca 5 minuter
Viktväktarköttgryta

Viktväktarköttgryta

Skär köttet i så stora bitar du önskar. Bryn sedan köttet i oljan och lägg dem sedan i en stor, vid gryta
FISKGRATÄNG

FISKGRATÄNG

1 portion. 12 pro-points/portion. 150 g torsk. ½ tsk (5g) flytande margarin. ½ (20 g) schalottenlök. 2 dl (50 g) spenat