Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter

Fiskpaté

Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint
Körsbärslikör med vaniljvodka och kanel

Körsbärslikör med vaniljvodka och kanel

Låt stå med locket på i rumstemperatur 4 - 6 veckor (mina stod faktiskt nästan 7 veckor). Jag har aldrig i mitt liv gjort likör tidigare, och jag brukar inte precis förespråka starka drycker
Körsbärslikör

Körsbärslikör

Pricka bären. Placera dem i en stor burk och häll på sockret. Avsluta med vodkan. Stäng burken och skaka väl
Laxpaté

Laxpaté

500 g benfri lax (ca 750 g med ben)2 2 st ägg4 4 dl vispgrädde1 1 knippe dill1 1 tsk engelsk senap1. 5 1
Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Nu har jag haft min blogg i snart ett och ett halvt år, och jag börjar se åt vilket håll det blåser, så att säga
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Thailändska fiskkakor.

Thailändska fiskkakor.

350g fiskfilé t ex torsk eller kolja1 msk fisksås2 tsk röd currypasta1 msk pressad lime1 krossad vitlöksklyfta4 sulade limeblad1 äggvita3 msk hackad koriandersalt & pepparolja till stekninggröna salladsblad till garneringKör fiskfilé i matberedaren tillsammans med fisksås, currypasta, lime, vitlök, limeblad och äggvita tills det blir en slät smet
Sylvias rabarberkaka

Sylvias rabarberkaka

Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Brasiliansk fiskgryta/soppa

Brasiliansk fiskgryta/soppa

Den här grytan som jag tycker blev mer som soppa passar utmärkt en kall dag som denna. Inspiration kommer från kokboken "Locket på"
Gurkmix

Gurkmix

Skala löken. Skölj övriga grönsaker samt äpplet. Kärna ur äpplet och paprikan. Skär allt i små tärningar. Lägg lök och paprikatärningar i en bunke