Varförkrånglatill det. Jag vet ändå vad det godaste grönsakstillbehöret är. Jag vet att en lchf-are blir bäst på att tillaga blomkål, för vi gör det hela tiden
Och man behöver ju inte krånglatill det för att få till en mättande kvällsmat. Efter jobbet, skön cykeltur hem och en tvätt i maskinen så snörade jag på skorna och promenerade till centralen och mötte upp Johan och sen en promenad hem
Efter att ha stått nästan hela dagen på Handelsakademins pråm vid Röda Sten och grillat köttskivor och kycklingfilé till kära sambons elever, lärt ut hur man gör en coleslawsallad och hur man svänger ihop en jäkligt nice grillsås så är man ganska mör i både kropp och själ
På väg till jobbet fick jag stanna cykeln och slänga av mig jackan. Man kan inte alltid var så "redig" och koka egna glazer, marinera kött i timmar, pickla grönsaker och pilla med tillbehör
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kallt kaffe. Eller rättare sagt, det enda kalla kaffe jag smakat är bortglömda rumstempererade slattar, det har inte varit så gott och det har fått mig att avstå från islatte och andra kalla kaffedrinkar
Såg till min stora förfäran att receptet försvunnit från bloggen, så här slänger jag upp det igen. Avsluta med resten av laxblandningen och till sist spenatröran
Jag har tidigare varit väldigt skeptiskt till just grönkål, mycket därför att den har en sådan kravfylld hälsostämpel, men också för att den är lite svårsmält
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. När baconen är tillagad lägger jag i ren klick smör, rotselleri och lök
“Dags att strama till dieten igen, att skära ned”, tänker vi, “en kosthållning som begränsar intaget mat eller en ny metod baserad på den senaste forskningen som förbränner extra mycket kalorier fungerar säkert…”
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Det ena blir till det andra som blir till det tredje. Den här veckan ska jag utmana mig själv med en variant av kedjematlagning där maten vandrar vidare från den ena dagen till den andra
Eller, varför inte servera den som förrätt på påskafton. Visserligen måste den få svalna, och därefter stå i kylskåp och bli kall, men själva tillagningen går på ett litet kick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.