Det är inte så svåra moment, men man måste låta tårtan stelna/svalna mellan varje lager. Här kommer receptet på moussetårtan som jag hade med mig på kräftskivan i lördags
Fast jag tycker om att variera tårtorna – ibland blir det mer klassiskt, ibland maräng Pavlova med ett berg av färska jordgubbar och ibland nyskapade mer experimentella versioner av moussetårtor
Blanda med mangopuré, juice och likör. Ställ tårtan i kylen till serveringen och garnera med physalis. Rör ner 1/3 av den vispade grädden i smeten och vänd sedan ner resten med en slickepott. Ta 1/2 dl av purén och rör ner i det smälta gelatinet. Tillsätt 1/3 av den vispade grädden för att mjuka upp smeten och vänd sedan ner resten i purén
Fyll upp medhallonmoussen. Strö över riven vit choklad och garnera med mynta och t ex hallon. Hallonmousse ca 8 -10 portioner. Hallonmousse ca 8 -10 portioner
Klä insidan av tårtringen/springformenmed overheadfilm. Ställ tårtringen på en tårtbricka/bakplåtspapper, ställd den på en bricka som får plats i frysen (om du använder en tårtring utan botten)Min tårtbricka var så kraftigt att det inte behövdes någon extra fat under, tårtan går att flytta ändå utan problem, jag använde mig av engångs tårtbricka som jag köpt på Tårtdecor
Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med äggsmeten. Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med mangopurén
Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist
(Jag sparade hallon-/gelatinblandning till gelatinlocket. Hallonmousse. Med en seg browniebotten och sedan två olika mousser blir detta en perfekt kombination
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.