endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan). Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Låt kakan stå kallt medans du gör ganaschen. En tårta som kommer göra succé både som dessert och fika. Jag lovar att bjuder ni på denna så kommer den garanterat göra succé
Jag hade fullt upp medmålerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Baugetterna gör jag enligt nedanstående recept ochmed en teknik jag lärde mig på kursen på Solhaga stenugnsbageri, Tar en del tid i anspråk men väl värt besväret
I dag ska jag göra vaniljkräm, vispa grädde och fylla prinsesstårtorna som får stå och gotta till sig i kylen över natten innan de täcks med marsipan i morgon
Vispa ännu lite till tills ljuvlig kulör uppstår. Man kan ju såklart smaksätta på alla möjliga vis, men det här är klassikern som hängt med mig (och säkert många andra) sedan studentåren
I stället för vanlig philadelphiaost använde jag Touffutti Creamy Smooth, Planti vaniljyoghurtoch sojavispgrädde och resultatet blev en god och krämig cheeseckake/moussetårta
Och då är det bra om det är förberett innan med ett hål i mitten av varje bricka. Sedan höll jag kvar sekatören medan jag tog ut pinnen ur tårtan, för att klippa av pinnen
Ta ut och låt svalna och servera med lite glass, kokosgrädde eller vaniljsås. Ha i mandelmjöl, kokosolja ochsötningsmedel i en matberedare och mixa tills allt är blandat
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke, gärna med elvisp. Bara rör ihop florsocker med vatten, den ska vara väl utrörd så det inte är några klupar i glasyren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.