Skinkstek. Lägg skinksteken i en ugnsform med svålen upp. Ös med buljong och grönsaker under stektiden. Skiva skinksteken och servera det med skyn, rödkålen och kokt potatis
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Visst är det väl så - ingenting är godare än Mormors söndagsstek, ja möjligtvis såsen då. Dessutom så är det inte svårt att göra stek - sköter sig själv och du kan bjuda hela släkten
Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på. Köttet sköter sig själv i ugnen och glöm smaken av torr, blek söndag fläskstek
Lägg skinksteken i lergrytan och gnid in med vitlöksröran. 750 g skinkstek. Lägg lergrytan i vatten. Pressa vitlöken, blanda i salt, chilipulver, soja och tomatpuré
Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstek med massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
Då bestod söndagsmiddagarnas huvudrätt oftast av en stek med kokta grönsaker, sås och potatis. Igår var formen relativt god och det var läge att återuppliva den klassiska "söndagssteken"
Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om tills det fått en knaprig, nästan svart skorpa. När steken är klar, vira in köttet i folie och ta vara på spadet
Skär upp kålrot, morot, potatis, lök och svamp och sprid det på plåten bredvid steken. Stek vidare, mot slutet kan temperaturen ökas för att få stekyta på grönsakerna
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Nu kära vänner måste jag erkänna att nån godare skinkstek än denna har jag inte gjort tidigare. Stek i ugn blir lätt torr och tråkig och utan sås är det inte heller speciellt gott om man inte lyckas bra