Dela blomkålen och garnera med den och kålroten samt haricotverts. Snygga till bitarna så de blir jämna i kanterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper
-) Potatisotton blir mjuk och krämig med lite tuggmotstånd tack vare knapriga haricotverts. De skållade tomaterna passar kanon och att runda av allt med lagom lagrad svecia gör det här till en toppenrätt
Mjäll torsk, rökigt bacon med haircot verts, en starkt reducerad vitvinssås med massor av smak och en söt puré på gröna ärtor, en helt okej torsdagsmiddag
Lax med röd currysås, haricotsvertsoch tomater. Förra veckan när jag smaksatte en fisksoppa med min röda currypasta blev det nämligen sååå starkt så jag fick späda ut soppan, och ändå blev den riktigt het
Häll av allt och blanda ned med peston samt två matskedar av kokvattnet för en krämigare konsistens. Låt dem koka i saltat vatten tillsammans med potatisen som skurits i kuber samt Trofie Liguri
Under tillagningen penslade jag på med glaze med jämna mellanrum och när köttet var nästan färdigt tog jag ut det och lät det stå under folie i några minuter
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.