Gödkalvsentrecote, klyftpotatis och rödvinssky…och lite annat gott
En salig soppa
En salig soppa
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg karréstek med ben, 1 kg benfri karréstek till julköttbullarna, 1 kg högrev och den till julköttbullarna, 1 kg fläskfilé till mellandagsmaten och 1 kg gödkalsventrecote som expediten lyckades sälja på mig då de hade finpris så här till jul. (mer om kalvköttets ursprung här)
  • 1 bit rökt älgkött eller annat rökt fint kött
  • Creme fraiche
  • Torkade tranbär
  • 2 skivor kött per person skars upp
  • Rödvinssky
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 skiva bacon
  • 1 morot
  • 1-2 tsk muscovadosocker
  • 1-2 tsk kalvfond
  • 3-4 dl rött mustigt vin
  • 1/2 dl vatten
  • 25 gram smör
  • 1-2 solovitlökar, riven
  • 4 msk hallonmarmelad
  • 2 msk blandade nötter
  • 1 tsk cherryvinäger
  • 1/2-1 tsk muscovadosocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.