matpass

matpass

Börje Olssons Skafferi i Halmstad

Börje Olssons Skafferi i Halmstad

Mitt på gågatan i Halmstad ligger Börje Olssons Skafferi. En kombinerad restaurang och delikatessbutik med mycket medelhavsdelikatesser
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Sent ska syndaren vakna. Äntligen har jag införskaffat en tagine. Såhär ser den ut. Marockansk gryta kan varieras i oändlighet
Tips på godsaker till jul

Tips på godsaker till jul

Då jag haft en riktigt hektisk höst har jag inte hunnit med att göra en massa nytt julgodis i år. Jag tänkte därför dela med mig av ett par favoriter jag gjort under åren

Att få barn att äta

Blev så inspirerad när jag läste Alex inlägg om barn som inte äter. Är man förälder så tror jag att alla varit i den sitsen i omgångar
Inlagd chili med en hint av vitlök

Inlagd chili med en hint av vitlök

Handskar på, något jag missade vid skörden, skiva, skiva, skiva. Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten av chili
Infrysta Jordgubbar och Jordgubbsmarmelad

Infrysta Jordgubbar och Jordgubbsmarmelad

Här ligger Jordgubbarna styckefrysta med ett bakplåtspapper på frysbrickan. Vågade inte chansa på att frysa dem i de kartonger som de var packeterade i

5:2-dieten och 16-timmarsfasta - hetaste trenderna just nu!

Har du hört talas om 5/2 dieten. Skulle tro det. Du kan nästan inte ha undgått det, för varenda tidning med självaktning (möjligen med undantag av Fiskejournalen och Poker Magazine), både kvällstidningar, hälsotidningar och allehanda "vanliga" veckotidningar skriver om dieten
Bra mat under och efter utmaningen

Bra mat under och efter utmaningen

Nu har höstens utmaning varit igång i en vecka och jag hoppas att ni börjar komma in i rutinerna. Att hitta tillbaka träningsformen kräver absolut att man tränar men det kräver även bra mat

Kalorisnålt matschema

Om man ska gå ner i vikt så måste man helt "enkelt" äta mindre kalorier. Här kommer en dagsmeny på endast 1170 kcal
Gourmet middag - kockar med marthorna

Gourmet middag - kockar med marthorna

Vi är sex modiga män som har en egen marthakrets. I marthorna är vi män lindrigt sagt i minoritet. -)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)

Hemlagad pölsa

Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött
Chokladpudding

Chokladpudding

Chokladpuddingen på bilden kan jag i ärlighetens namn erkänna att den kommer från ett pulverpaket, men vill man göra sin egen så testa receptet nedan
matlådemaraton del 1

matlådemaraton del 1

Igår kväll hade jag matlagningsmaraton hemma i köket, mellan 16. 30 och 20. 30 producerade jag inte mindre än 20 portioner varav 19 stycken blev matlådor
Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

* Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen

Födelsedagskalas

Vackraste röda rosorna till någons födelsedag. Hade tänkt ta ett kort på en tjusig Napoleontårta men jag var lite sent ute för att få till ett kort innan den blev uppäten
Gå ner vikt - bästa tipsen

Gå ner vikt - bästa tipsen

Vi äter inte ju inte LCHF längre för att gå ner i vikt utan för att hålla vikten och må bra, men nästan alla börjar ju med LCHF för att gå ner i vikt
Hemost

Hemost

På begäran sticker jag ut hakan en aning i och med att jag säger att jag har receptet på Hemost. Det är ju som så att alla som gör egen ost har sina egna proportioner
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

Biff stroganoff med pressad potatis.  2 portioner.  . 390 kcal/portion. P34%. F31%. K35%. Tisdag . Ingredienser. 250 g strimlad lövbiff
Italiensk paj

Italiensk paj

Okej, här kommer ett schysst paj-recept. Vego och fri från gluten och laktos. Den känns fräsch och rätt somrig med en touch av Italien

Temperaturskola

Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på