Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Precis i slutet av vår trädgård har vi ett litet plommonträd som varje år jag kan minnas har gett oss enorma mängder frukt
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. Eftersom ingen verkade intresserad av att äta upp dem så fick det bli marmelad av dem
Smaksatt med calvados och en gnutta kanel blev den väldigt god i all sin enkelhet. Mitt andra marmeladkok gick också i enkelhetens tecken, men denna gång smaksatt med mer kanel och även vanilj
En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick
Vi nästan vadar i plommon här hemma. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Temperaturen stiger mot 86 farenheit och en kopp grönt te till frukosten blir för varmt. Carina har en mumsig lösning - med citron och ingefära, båda kända för att starta ämnesomsättningen och rensa ut toxiner (gifter), samt mynta, som ökar genomströmningen av kalcium till muskelcellerna, är detta även en perfekt start på dagen
Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går. Plommonmarmelad med Cognad och Ingefära, Batch #2
Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp det kokande vattnet och smaksättningen i tre olika skålar. Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.