Det finns ingen anledning att modifiera en marmelad med smak av både päron och citron som passar alldeles ypperligt på det där kexet eller rostade brödet med ost
Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Jag gjorde ungefär likadant men använde fint majsmjöl, Ilva körde polentan i mixern innan, formade degen till en rulle som jag sedan skar i skivor och klickade i rabarbermarmelad som var det enda söta jag hade hemma
Rör då och då i marmeladen så att den inte bränner fast. Jag öser upp marmeladen i lagom stora plastförpackningar och fryser ner, så att jag sedan kan ta upp en förpackning i taget
Nu kommer det sista marmeladinlägget på ett tag. En marmelad du gör snabbt med syltsocker, men det går ju naturligtvis utmärkt även med vanligt strösocker
Men en del får bli plommonmarmelad. Jag vet inte vad min plommonsort heter, men marmeladen färgas iallafall vackert ceriserosa av skalen och smaken är ljuvlig
Vi hade en massa rabarber i frysen som jag bestämde mig för att koka marmelad på och ge bort i julklapp, väldigt uppskattad present och dessutom väldigt enkel att göra
Recept. ANNA ANNA. mån, 2013-09-23 22. 07. 3h 0min. (0). Skrubba apelsinerna ordentligt i varmt vatten. Skär dem i smala skivor och sen till halvmånar som du sist delar på mitten