Råstekt potatis och någon grönsak så har du en hel rätt. Det måste ju inte vara oxfilé till nyår. Eller. Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Först ut är förrätter. 4-6 port (fler om det är som mingelmat). Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig
Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar. Idag efter jobbet knåpade jag ihop en fluffig kräm med vit choklad, grädde och polka med en knaprig kakbotten
Inte alltid som allt detta infrias men för att man ska kunna lägga tid på det man tycker är viktigt kan man förbereda maten och göra maträtter som ser proffsiga ut men är lätta
gräslökspannacotta, nyår, Pyttes matblogg, snittar, tilltugg 200 g kavring. God fortsättning. Nu är jag tillbaka i London och åter på jobbet och därför blir det lite lättare att blogga
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Hej igen. Desserten på Nyår satt som en smäck. Det godaste jag ätit på länge faktiskt. Receptet finns att hitta lite var stans på nätet så jag vet inte riktigt vem som uppfann det
Och här kommer då rätt två på nyårsmenyn. Ingredienser till ca 4-6port. Ingredienser till ca 4-6port. Marulk tycker jag kan beskrivas som motsvarigheten till köttets oxfilé
Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile med grönpepparsås o potatisgratäng. god meny. Aptitretarna bestod av Chivetse och en parmalindad mozzarella
Ingredienser till ca 4-6 personer. ca 120g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers. Ingredienser till ca 4-6 personer. ca 120g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.