Varva sås, lasagneplattor och lax i formen och avsluta med sås. Smörj en ugnsfast form, ca 15x20 cm. Fräs spenaten i en stekpanna med smör tills spenaten slakar
Varva lasagnen med pastaplattor, bechamelsås och kycklingröra. Ingredienser1 st grillad kyckling, i små bitar1 st squash, hackad1 st paprika, valfri färg, hackad250 g champinjoner, skivade2 st gula lökar, hackade2 st vitlöksklyftor, pressade100 g färsk spenat, hackad50 g philadelphiaost, naturell1 dl creme fraiche1 dl grädde1 hönsbuljongtärningSaltSvartpepparTimjan (denna kryddan uteslöt jag)Färska lasagneplattorBechamelsås (jag köpte färdig tetra)2 dl riven ostGör så härFräs squash, paprika, svamp, lök, vitlök och spenat i ett par minuter
400 g lasagneplattor. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager. Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter
Lägg ett lager med tre lasagne plattor. Efter 20 minuter är det enkelt att den bränner sig men är inte lasagneplattorna klara lägg aliminiumfolie över. ca 9 lasagne plattor (fullkorn)
Idag experimenterade jag ihop en mycket krämig och god lasagne gjord på bland annat kyckling och bacon samt en massa annat som fanns i kylskåpet, en kycklinglasagne med extra allt helt enkelt
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Det här med att träna det får vi göra efter helgerna. Har sagt i två dagar nu att jag måste träna efter jobbet men så har nåt annat kommit i mellan och i kväll blev matlagningen orsaken till utebliven träning men tur är ju att nåt skoj kom i mellan
Lägg därefter en lasagneplatta till och upprepa med kyckling och svampröra och bechamelsås. 12 färska lasagneplattor. Lägg därefter en lasagneplatta (ca 6x8 cm) Lägg på kyckling och svampröran samt mer béchamelsås. 12 färska lasagneplattor
Gårdagens middag bestod av en kycklinglasagne från Ica. Lägg på ett lager lasagneplattor. Tacokryddad kycklinglasagne4-5 portioner500 g kycklingfilé1 gul lök, fint hackadca 15 cm purjolök, strimladnågra buketter av vardera blomkål och broccoli, förkokade och skurna i mindre bitar1 röd paprika , hackad2 påsar taco kryddmix (à 40 g)1 1/2 dl vatten2 dl minifraiche200 g färskost, light (av philadelphiatyp)2 dl lättmjölkca 9 lasagneplattor1 dl riven lagrad mager ostSätt ugnen på 225°C. ca 9 lasagneplattor
Lasagnen blev betydligt godare än vad jag trodde när jag tillagade den, för då såg den ganska tråkig ut… Vi kunde även konstatera att â€bäst föreâ€-datumet på pasta inte är speciellt mycket att bry sig om, för det visade sig efteråt att lasagneplattorna var över ett år gamla, men vi mådde lika bra för det
Jag använder mig aldrig av färska lasagneplattor vanligtvis men häromdagen när jag var sugen på att slänga ihop en lasagne så snubblade jag över det här receptet på en hemsida och det hade blivit populärt av kommentarerna att döma