Koka upp vattnet tillsammans med salt, vitpeppar, morötterna och en klyftad gul lök i en stor gryta. När helgen kommer då har man ju tid för lite "långkok" så i lördags slog jag till och gjorde currykyckling i kokosmjölk efter inspiration ifrån Remsans recept på currykyckling
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Kycklig som blandas medi härligt mustiga smaker av curry, ingefära, spiskumin och gurkmeja. Stek kycklingen och blanda i övriga ingredienser, småsjud en stund och servera sedan med ris och sallad
Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna tills den är genom stekt, krydda med salt och peppar. Precis innan du är färdig ska du hälla i den hackade löken och den hackade paprikan och fräsa med tills den börjar svettas
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.