Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Jag är inget stort fan av falukorv. Rå falukorv eller ännu värre, den nästan kokta varianten som man hittar i personalmatsalen, är en få saker som ger mig kväljningar
Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos. 4 rejäla portioner30 skivor falukorv (nästan en hel falukorvsring blev det)30 tomatskivor, gärna körsbärstomater30 ostskivor5 dl mellangrädde3 msk hackad bostongurka1 msk dijonsenap1 msk ketchup2 msk köttfond (jag använde en liten fp av Fond du Chef)Några droppar stark chilisåsServera med potatismos eller ris. 30 skivor falukorv
Fy, sjutton vilket trist väder vi har här nu. Regnet bara vräker ner. Känner verkligen att jag skulle behöva ut och röra på mig men det är inte precis lockande att dra ut barnen i detta väder och M är ju inte hemma förrän senare i kväll
Jag har inte ätit så mycket korv sedan jag började dra ner på kolhydraterna men faktum är att en sån här gratinerad falukorv inte är helt fel LCHF-mat ändå
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Dagens snabba middag blev ajvargratinerad falukorv, en väldigt smarrig vardagsrätt. Så här gör du denna superenkla rätt, skiva upp falukorven och lägg korven på en plåt med bakplåtspapper
600 g falukorv. Sätt på ugnen 225 grader. Skiva korven i tunna skivor nästan hela vägen ner. Skiva aubergine, zuccini och tomater tunnt, och halvera skivorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.