Att sakta och på låg temperatur steka en fransyska, skära den i tunna skivor och sedan låta den vila i en riktigt god marinad – det är strålande sällskapsmat när man ska bjuda ett helt kompani på middag
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.