Grytapå nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Koka upp och låt sedan koka på svag värme ca 2½ timmar. Gör kokningen i lergryta i ugn (150 grader C blir bra)
Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Grytan kokade jag i torsdag och har fått gotta till sig sedan dess. Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Resultatet blev en supergod gryta som föll alla lunchgäster i smaken
Sätt in grytan i ugnen med lock på. Bryn köttet runt om i en stor stekgryta. Skala och klyfta löken och lägg ner den i grytan tillsammans med morötterna och rotsellerin i grova bitar och lagerbladen
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Servera gärna en cachumber till, marinerad lök på indiskt vis som enligt ayurvedisk lära är bra för matsmältningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.