Bind ev upp högreventill en jämnare form, och lägg ned den igrytan. På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
IngredienserPortioner. 4 4 port ris 1 rödlök ca 600 g tunnskivad kotlett 1 rött äpple 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja salt och peppar 1/2 förp grönmix (à 600 g) 1/2 kruka persilja Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICAAsia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Gryta på nötkött ochpotatis går att hitta på många platser iKina. skivadingefära, cassia, hel torkad chili, salladslök (det vita), sichuanpepparoch/ellerstjärnanis
Den stora mängden morötter, muscovadosockret ochbalsamvinägern gör detta till en gryta med en rejäl sötma, samtidigt som vinetssyrlighet bryter av ochhindrar den från att bli alltför söt
Skala och dela äpplena rätt ner igrytan, toppa med grädden. Smält smöret i en gryta, grov hacka och mjukna löken, peta i falukorven ibitaroch låt fräsa
Skala ochskivaäpplena tunt. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatisoch grönsaker. av grytan med cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta
högrev eller fransyska). Häll vattnet igrytanoch börja koka på medelhög värme. Skär köttet i små tärningaroch stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrikochväldigt god. Skiva gärna upp någon limeskivaoch servera bredvid så att var och en kan smaksätta efter tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.