66
grader (måste komma upp i 68 grader fr att vara klar)
kött
58
grader (så där fint röd-rosa)
58 grader
Älg: 58 grader Lax: 48 grader (med en något rå kärna)
45 grader
Fläskfile, ytterlig: 68-70 grader Fläskkarré: 80 grader När du ugnssteker så gör du det på större köttbitar och kyckling, tills de är nästan uppe i din smaks innertemperatur. När du låter köttet vila så går det upp någon grad.
Marinad
eller
8 msk
paprikapulver
4 msk
vitlökspulver
4 msk
chilipulver
3 msk
svarpeppar
3 msk
salt
2 msk
hela selleri eller fänkålsfrö
4 tsk
senapsfrön
1 msk
torkad oregano
1 msk
torkad timjan
1 msk
hela korianderfrön
1 tsk
malda korianderfrön
1 msk
amorft
1 msk
sumak (syrlig krydda från Turkiet, kan användas istället för citron) istället för senapsfrö. Jag blandar inte heller i timjan.
Jo grilltider var det ju, vi är mitt inne i uppbyggnandet av grillavdelningen på jobbet. Vissa kanske tycker att man är knäpp om man ställer sig ute och grillar såhär i minusgrader, men älskar man att grilla så är det inget hinder
Grillsäsongen har just börjat och vi har många härliga grillmiddagar att se fram emot. ). Men det kan efter en tid bli ganska tradigt och man har lite svårt att komma på nya varianter på det grillade och kör mest på samma grillbit och samma grillspett
Det är NÄSTAN så att det blir lite för mycket av grilltips nu. Överallt läser och ser jag hur man ska marinera, rubba, glejsa, grilla indirekt och i princip tillaga allt på grillen
Eller borde vara här ändå. Just nu är det regnigt o kallt här i Karlstad tyvärr. Såhär inför långhelgen Valborg o första Maj vill jag ändå tipsa om ett recept på smarriga väldigt möra revbenspjäll jag lagade för nån dag sen
Västerbottenbiffar. Godmorgon onsdag. Idag sägs det att min älskade sol ska göra ett litet återtåg efter två ganska mulna och lite regninga dagar, så nu håller jag alla tummar jag bara har för att det blir så
Grilltider. Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Hoppas ni alla haft en härlig Nationaldag. Har ni firat på något speciellt sätt. Här har vi bara tagit det lugnt, barnen har badat och vi har bara njutit
Du har väl inte glömt bort stekpannan helt och hållet i dessa grilltider. De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Våren är här och med den grilltider, tjoho. 13 Mars 2016. Sås. Lchf Citron-och Timjansås till Grillmaten. Igår kickade jag igång grillen till middagen, det blev revben som eldades lite
Nu är det sommar, sol, bad och grilltider. 8 Juni 2016. Fisk och Skaldjur. Lchf Grillad Laxsida. Grillade två laxsidor på grillen, täckta med en massa dill och chiliflakes
Nu är det sommar, sol, bad och grilltider. 8 Juni 2016. Fisk och Skaldjur. Lchf Grillad Laxsida. Grillade två laxsidor på grillen, täckta med en massa dill och chiliflakes
Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.