Grilltider
Helena Helt Enkelt
Helena Helt Enkelt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 66 grader (måste komma upp i 68 grader fr att vara klar)
  • kött
  • 58 grader (så där fint röd-rosa)
  • 58 grader Älg: 58 grader Lax: 48 grader (med en något rå kärna)
  • 45 grader Fläskfile, ytterlig: 68-70 grader Fläskkarré: 80 grader När du ugnssteker så gör du det på större köttbitar och kyckling, tills de är nästan uppe i din smaks innertemperatur. När du låter köttet vila så går det upp någon grad.
  • Marinad
  • eller
  • 8 msk paprikapulver
  • 4 msk vitlökspulver
  • 4 msk chilipulver
  • 3 msk svarpeppar
  • 3 msk salt
  • 2 msk hela selleri eller fänkålsfrö
  • 4 tsk senapsfrön
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk hela korianderfrön
  • 1 tsk malda korianderfrön
  • 1 msk amorft
  • 1 msk sumak (syrlig krydda från Turkiet, kan användas istället för citron) istället för senapsfrö. Jag blandar inte heller i timjan.
  • Glaze
  • Rumstempererat

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.