Idag blev det premiär grillat, det blev… Grilladfläskytterfilé späckad med kryddig korv. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korv och bacon
Grilladfläskytterfilé. Blanda med finstrimlad paprika, fänkål, crème fraiche och kryddor. Kör mandlarna i en mixer eller kryddkvarn (eller hacka dem med kniv)
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Eller lägg det i portionsformar, så kan man lätt fånga upp det sista av den goda osten med brödet
Men vi börjar idag med en grilladfläskytterfilémed en lite het glaze. Börja med att blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka upp och låt det sedan svalna
Rör ihop ajvar med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Vill du inte göra två såser går det lika bra att servera ajvarn som den är, utan att blandas med crème fraiche
Fördela purjolök, päron och jalapeno på de två bröden med getost. Vi fick över ett par skivor getost från förra veckan och då passade det bra att göra den här lilla förrätten/tillltugget
Jag serverade köttet tillsammans medgrillade körsbärstomater, champinjoner, aioli och klyftpotatis. Perfekt grillmiddag en solig dag, typiskt med regnskvätten bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.