Häll av vattnet från pastan och blanda ihop pasta ochköttfärs. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott. Så här kan man ju ta i överbliven köttfärssås, tacofärs eller kokt potatis som blev kvar efter gårdagens middag
Det blev en wok och en köttfärsgratäng. Fördrev tiden genom att gå två långpromenader, ta mig an disken och så gjorde jag och Johan matlådor inför veckan
Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Lägg i hackad lök och fräs den mjuk. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fond, pressad vitlök och oregano
Bryn dom och krydda med salt och peppar. Bryn lök, äpple och paprika tillsammans. Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsenoch bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.