Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills du har en fast kräm, OBS
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra)1 msk socker0,5 dl vatten2 gelatinblad2 dl vispgräddeBlötlägg gelatinbladen i 10 minuter
Blanda i den avsvalnade saften och ställt kallt i kylskåpet till nästa dag. Lycka till. Den här satsen räckte till ett lager i en tårta som var 17 cm i diameter
Tillsätt Nutellan och rör så att det blir väl blandat. Det här med tårtor är verkligen inte min grej, så det är tur att vi har Maria som brukar sköta sånt här på bloggen
Blåbärsmousse. Blåbärsmousse. Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
En jättegod päronmarmelad jag gjorde att tilltårtfyllning. Den blev lite lös men till fyllningen i tårtan var den perfekt för att få tårtbotten saftig och god
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.