Söt plommonmarmeladmed kanel ochvanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel ochvanilj
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet medvaniljoch mörk rom. Jag hade tänkt att baka eget rostbröd att ha till, men eftersom jag är själv hemma med min vilda lilla dotter och jag inte orkar vänta till min man kommer hem ikväll, så kändes det enklare att slänga ihop scones
Marmelad är perfekt - gott som det är som pålägg, till pannkakor, i kakor - och en alldeles utmärkt liten sak att ta med sig om man blir bjuden på fika eller så
Vi äter hellre vaniljsåsmed äppelkaka än tvärtom. Servera soppan riktigt kall, med varma äpplen, stekta medmörktmuscovadosocker, kanel och kardemumma (eller andra kryddor om du föredrar det)
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.