2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter
1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. 2. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över
Idag var det en otroligt övertrött liten kille som jag hämtade på dagis. Så efter middag och lek här hemma ska det bli skönt att bara sitta ner med en kopp the och bara njuta av min nykokta marmelad
I dag är det sista dagen på min ledighet för den här gången. Det är tur att efter en skön ledighet så kommer det en vardag igen med rutiner och fasta tider
Visst är det kul att laborera med råvaror för att finna på nya smaker som får det att rinna i gomvattnet… men ibland behöver man inte det eftersom någon annan redan hunnit före
Skala, kärna ur och tärna päronen. Skrubba 1 lime väl och riv skalet. Pressa saften ur båda. Lägg pärontärningar, limeskal och -saft i en gryta och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.