Söndagslunchens förrätt blev en svensk klassiker med en enkel liten tvist, i form av en smakrik ost. Skagenröra är fantastiskt gott samtidigt som att det är lätt att förbereda och alltid är ett välkommet tilltugg eller förrätt
Jag fick i uppdrag av Findus att skapa ett tillbehör till deras nya satsning ”Lyckas med Torsk…” (innehåller 2 ryggfileér av torsk med en rejäl klick nordiskt örtsmör eller citron & persiljesmör), något snabbt, enkelt och gott för den medvetne konsumenten… och jag LYCKADES med Torsk OCH tillbehör
Ingredienser Portioner. 4 Potatis 900 g fast potatis 250 g grön sparris Sås 1 gul lök 1 tsk olja 2 dl vatten 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron) 1 tärning fiskbuljong 1 citron Torsk 600 g torskfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Detta var vår nyårsvarmrätt 2014. Det enkla kan bli det allra godaste. Och det blev det verkligen. Vällagad fisk är enkelt, allt du behöver är en termometer
Lägg upp sparris och Hollandaise och toppa med forellrom och gräslök 500 g sparris. Börja med att koka sparrisen i saltat och sockrat vatten med citron i cirka 3 minuter
Halstrad torsk med vit sparris som primör och skumPå sparrisskalet kokar du snabbt en enkel sås under tiden som du tillagar grönsakerna i ugnen och halstrar torsken
Jag har följt Köksmästarna på kanal 5, ett program där professionella kockar tävlar mot varandra. I det senaste avsnittet fick det i uppdrag att göra varma mackor och en av kockarna gjorde en macka med bland annat smörsekt gös
Älskar torsk, sparris och avokado. Husmanskost i ny LCHF tappning. Älskar torsk, sparris och avokado. Här gjorde jag en lchf maträtt alltså fetare variant med mindre kolhydrater
Här är en torsk som är buslätt att göratorsk, beräkna ett halvt paket frysen torsk per person. 1 stor purjolöksparris, i väntan på den färska sparrisen så får det duga med ett fryst paket
Båda kunde tänka sig kokt sparris och hollandaisesås men då maken dyrkar lax samtidigt som jag inte alls är sugen på det så knaperstekte jag lite bacon till mig
Barnmat – Stekt torsk med hollandaise. Vi tar oss till Frankrike för lite inspiration och vips så har vi en firre som simmar i en lätt syrlig hollandaise och med teknikens under, vår kära mixerstav, så går det väldans lätt att göra den
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.