De här stektagrönsakerna i en underbar sötsursås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår
Servera fisken på grönsakernamed en klick majonnäsblandning ovanpå. Under tiden steker man grönsakerna (i lagom stora bitar) och oliverna en liten stund i slutet
Servera fisken medgrönsakerna och kokt potatis. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs grönsakerna i ett par minuter utan att de tar färg
Serveras gärna med ris. Blanda majsstärkelse och grönsaksbuljong i en stor skål, tillsätt sedan vinägern, sockret, ketchupen, sojasåsen, ingefäran och cayennepepparn tills det är väl blandat
Jag stekte kycklingen i omgångar. Servera med ris och resterande sås. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsursås”)
torsk eller hoki. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Stekt panerad fisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.