Torskrygg skulle det bli. Ett säkert kort som det är svårt att misslyckas med. Torskrygg. Vanligtvis brukar jag bryna ryggen för att sedan låta den gå klart i ugnen med en stektermometer i
Torskryggmed bacon, ägg och purjo. I kväll bjuder jag på en god torskrygg. Nej, men det har varit sjukdomar, fjällresa, dåligt med inspiration, ont om tid, ja mycket annat som har gjort att bloggen har kommit i andra hand
Att server med en rökig BBQ sås skapar den rätta sommar-grill känslan. Om du har en fritös så fritera gärna lite kokt färskpotatis och krydda med havssalt och lite chilipeppar, hur gott som helst
Skala moroten och skär i remsor med en potatisskalare. Servera fisken med potatis och övriga tillbehör – pepparrot vid sidan av om någon inte tycker om det
Torskrygg, färsk och torrrimmad. Smaksätt såsen med citronsaft, lite senap, gräslök och salt. Sätt ugnen på 120 grader och sätt in en ugnsplåt med vatten för att ånga fisken. Torka av torsken och sätt in den i ugnen med skinnsidan nedåt, lägg en liten smörklick över och ånga i ugn tills innertemperaturen är 52 grader (härligt genomskinliga ”skivor”)
Enkla rena smaker som ger den rimmadetorskryggen ett lyft. Torskryggmed pepparotssmör. När man rimmar torskryggen får den en fin och fast konsistens och den håller ihop bättre vid tillagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.