Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarineradefläskytterfiléngickinte hem hos henne
Ifiskgratängensimmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "man kan aldrig överdosera dill" gäller som bekant fortfarande
En av barnens fiskfavoriter. Lägg fiskeni en ugnssäker form och salt och peppra. Blanda ost med creme fraiche, grädde och fond smaka av med salt och peppar
Då så, då är måndagen åter på plats och idag har vifaktiskt ett fiskrecept att bjuda er på, allt för att ni ska hinna planera inmiddagentillsi morgon när det är "fiskätardag"
Variationer på Vitvinssås Den här såsen har jag använt till många fiskrätter genom åren. Med den som bas, har jag varierat såsen med olikasmaksättningar som Saffran, Pernod, Örter eller vad jag nu har tyckt passat bra tillolikafiskar
Vitvinssås. Ingredienser. Finhacka scarlottenlök fräs den långsamt i smöret , slå på vittvin låt reducera till hälften, slå på fiskfonden låt koka ihop
saften av ½ citron. 2 dl vittvin. 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong. 3 dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 schalottenlökar 2½ msk Arla® Svenskt Smör 2 dl vittvin 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong 3 dl Arla® vispgrädde salt saften av ½ citron
Om man lyckas få till en riktigt god vitvinssås bör man hålla hårt i det receptet sedan. Den här såsen innehåller grädde, fond och vittvin, men även litecitron och torkad dragon vilketverkligen förhöjer smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.