Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara medoch laga maten också. Ofta lagar jag kålpudding dagen innan, antingen helt klar och bara värmer i ugnen eller klar fram tills den ska in i ugnen
Ugnsbakad vitkål med umamismör och hasselnötter. Jag kommer med all säkerhet att göra detta igen. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
ja, då får vi hålla oss tillgodo med kålen, palsternackan, svartrötter och rättikan. Jag äter gärna stekt vitkål som den är tillsammans med en skiva bröd
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Servera kåldolmarna med kokt potatis, skysås, lingon och pressgurka. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan medskysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.