I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Ett marmeladprov innebär att du tar lite vätska från koket på en sked och häller lite på en tallrik. Först blev det Rabarbersaft som står i kylen, sedan gjorde jag denna Rabarber och Jordgubbsmarmelad och resten frös vi in för kommande projekt och frugans goda pajer
Mixa i ett par minuter och häll upp på glas med fot. Tillsätt 2 msk honung och skala en 2 msk stor bit Ingefära och dela den i småbitar och lägg i tillbringaren. 2 msk stor bit färsk ingefära
Nyss lagade jag dietsoppa på palsternacka och ingefära. Soppa är kalorifattig maträtt och då syftar man här på grönsakssoppor kokade på buljong som man kan äta av hur mycket som helst och ändå gå ner i vikt
Häll på flaska. Sila bort ingefäran. Drick som shot på morgonen. Bra start på dagen. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag. - Läs hela inlägget här Ca 2 dl riven färsk ingefära
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. 0,7 kg rabarber
Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Koka i cirka 5 minuter på mellanvärme. Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över
Tag tid på dig, och låt dig inte stressas. Blöt kanterna på arken med fingrar som doppats i vatten. Lägg över på ett fat, torka ur pannan, och upprepa proceduren med resterande mängd gyoza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.