När man bjuder på kaka med havtornochchokladoch har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Förra fredagen kom kollegan till jobb med en påsehavtorn som han sparat i frysen sedan i höstas
Blanda varm chokladoch smält gelatin. Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten
Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Är du ute efter ett superenkelt recept på cheesecake så titta här istället. Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen ochchokladen
Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kyl igen och förvara dem kallt. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Vänd över kakan på ett nytt bakplåtspapper och låt den kallna. Bred ut smeten försiktigt på ett bakplåtspapper, bara så mycket att smeten blir något större än den form du sen ska använda
Ta resten av den smälta chokladenoch pensla ut på bakplåtspapper och ställ in i frysen. På visit hos familjen, med faster och farbror på besök, ansåg jag att en somrig tårta minst sagt var på sin plats
Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg. Häll på den varma mjölken under omrörning. Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.