Jag provade att göra en krusbärschutney och resultatet blev en chutney med både sting och syrlighet. I vår trädgård har vi en krusbärsbuske på stam och på det kommer det mörka söta krusbär
Häll upp ända till kanten i heta burkar och sätt på det heta locket med detsamma. Rör ihop krusbärsröran med sockret och koka upp och låt koka på hög värme i 4 minuter
Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
Gör man marmelad på frukt som är väldigt mogen kan man därför behöva byta ut en del av sockret mot syltsocker, men jag tycker oftast att man brukar komma undan med att bara koka marmeladen lite längre, särskilt när man använder citrusfrukter
Koka upp rensade och sköljda krusbär med vatten, låt koka under lock ca 10 minuter. rör ner detta sammanblandat med 1 msk socker och koka ca 2-3 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.