Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var medpäronmousseochvaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Lägg i en vaniljstång i burken. I dag valde jag att koka päronen i sockerlag medingefäraoch citron. Lägg i päronen som du skalat och i dag klyftat (det går att göra fina hela päron, men då måste man ha en stor burk och det har inte jag i dag
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Kokapäronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Strö på lingon, päronoch mandel. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene. Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder
Kaffet smakar inte lika gott hemma, maten ska vi inte prata om och det finns heller inte några bagerier med en kassör i svarta förkläden som sträcker över en nybakad mördegskaka medvaniljkräm till morgonespresson
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.