) Den här gången blev det en äppelkakamedmandelmassaoch kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. Rosta morötterna mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek, tills de känns lagom mjuka
Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Det stora världsproblemet är löst. Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Mina förväntningar var ganska låga, för som jag minns det så var stuvade morötter aldrig någon favoriträtt direkt, men till min stora glädje var det betydligt godare än vad jag kommer ihåg att det var
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.